Menu

Over Noëlle

Miles Davis: “Don’t play what’s there, play what’s not there”

Jazzmuziek is de inspiratiebron het werk van Noëlle. Licht, kleur en glans kenmerken haar werken: de lichten van het podium, de klankkleuren van de muziek en de glans van de instrumenten probeert zij in haar werk tot uitdrukking te laten komen. Zij maakt dit zichtbaar door het gebruik van stoffen met heldere kleuren, glanzend, transparant organza, glimmend garen en het herhalen van patronen. Strakke lijnen en een mooie afwerking. Dit maakt haar kunst herkenbaar.

Uiteindelijk resulteert dit in lichtheid, openheid, kleur en transparantie. Humor, warmte en vrolijkheid. Kracht, beweging, ritme en vrijheid. Een dialoog tussen kleur en vorm, abstract en realistisch. De dynamiek van jazz in beeld.

Zij houdt van het ambachtelijke en het vakwerk van het schilderen met stof, er iets moois van maken dat aangenaam is om naar te kijken, dat nieuwsgierigheid oproept, maar ook leuk en verrassend is. Ze werkt graag figuratief met een vleugje abstract. Waar zij blij van wordt, is scheppend bezig zijn met hoofd, hart en handen, het liefst met een jazzy muziekje op de achtergrond.

Noëlle heeft zich na jarenlange ervaring als communicatietrainer en coach op het kunstenaarschap gestort. Ze is opgegroeid in een gezin waar zij al vroeg in aanraking kwam met allerlei textiele werkvormen: breien, haken, naaien, borduren, schilderen, spinnen, verven, weven, tuften. Zij heeft  tekenlessen gevolgd en de opleiding Textile Art in Amsterdam afgerond. Tijdens haar Master Textile Art besloot ze om zich volledig op haar kunst te richten.

Met Twan Oei, een designer uit Amsterdam heeft zij recentelijk het lichtobject Flow gemaakt, tot 24 februari 2019 te zien op een Expositie in Dat Bolwerck in Zutphen.

Nu te zien in de ontvangsthal van de TU Delft, Cornelis Drebbelweg 9, 2628 CM Delft.

Tussen 8 maart en 10 mei 2019 is het werk van Noëlle te zien op een expositie in het Meisjeshuis in Delft, Gallery Kunst aan de Kade.

Op 18 en 19 mei is de eindexpositie van de Master Textile Art in Art Gallery Man On The Moon in Amsterdam. Bekijk hier de Flyer Masterjaar 2019